dimecres, 17 de març del 2021

RESERVA DEL MIRACLE TARRAGONA

El traçat de la via en direcció a Barcelona va paral.lel a les platges de la ciutat. Durant molts anys la platja del Miracle va ser utilitzada com a zona de classificació per als vagons i els terrenys entre la platja i la via van acollir un petit dipòsit de locomotores.


Des de la construcció de la línia de Martorell a Tarragona la companyia que la gestionava tenia davant de l’edifici de viatgers una cotxera i un moll de mercaderies. La companyia només disposava d’algunes vies per a l’estacionament de vagons ja que no hi  havia més espai entre l’estació i la platja.

Presidi de l'amfiteatre. Al fons es veuen les instal.lacions de MZA de la platja del Miracle cap el 1900.

 
Platja de  maniobres del Miracle amb vagons estacionats cap el 1900.

El feix de vies de la platja del Miracle és més reduït i es poden veure les casetes dels banyistes. Cap el 1910.

Calia buscar nous espais per a les vies de serveis i això es va fer a la platja del Miracle. MZA va instal·lar un feix de vies força ampli al nivell de la platja al que s’arribava per un rampa des de la mateixa estació. En un nivell superior i de manera paral·lela a les vies en direcció a Barcelona es va instal·lar un dipòsit de màquines amb un pont giratori i les instal·lacions necessàries per a les locomotores de vapor.

 

Pont giratori i reserva de màquines. Es poden també veure les carboneres. Any 1930.

En aquestes dependències funcionava també un taller de reparació per als vagons de la companyia fins que cap els anys 1950 es va traslladar als tallers de Classificació.

Dipòsit i pont giratori del Miracle amb locomotores de vapor, vagons i cotxe de passatgers. Any 1956.

Dipòsit amb vagons de mercaderies i un tren de mercaderies circulant. Any 1956.
 
 

A la zona del Miracle només va quedar en servei el pont giratori i un edifici per als maquinistes de reserva fins que els anys 1970 va desaparèixer totalment.

 

Els darrers anys de la reserva. Dues locomotores, la de vapor Garrat 462 i l'elèctrica Alstom 276 al dipòsit del Miracle cap el 1960.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada